ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија22/05/2020

ОВОГОДИШЊИ ГРАНТОВИ ПРЕУСМЈЕРЕНИ ЗА ПОМОЋ ПРИВРЕДНИЦИМА

 

ДОБОЈ, 22. МАЈА /СРНА/ - Министарство привреде и предузетништва Републике Српске преусмјерило је овогодишње грантове од 3.200.000 КМ за потребе Фонда солидарности како би се помогли привредници, изјавио је ресорни министар Вјекослав Петричевић.

 

"Када је ријеч о подстицајима, сви грантови Министарства који су били намијењени за ову годину преусмјерени су у Фонд солидарности, односно Гарантни фонд, који ће у будућности имати за циљ да се обезбиједе кредитна средства за привредне субјекте, прије свега, мале предузетнике и оне који до сада нису имали прилику да дођу до јефтинијих кредита јер ће Влада давати гаранцију за та средства, што ће сигурно комерцијалним банкама бити сигурност", рекао је Петричевић новинарима у Добоју.

Он је истакао да је Влада Републике Српске предузела низ активности за помоћ привреди у борби против вируса корона, од уплата доприноса за март за оне који нису радили због одлука Републичког штаба за ванредне ситуације и локалних штабова, до мјера које се односе на април и које су проширене, те обухватају и привредне субјекте који су отежано радили по различитим основама, било због недостатка репроматеријала или пласмана робе на западно тржиште.