ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана23/05/2020

СЈЕДНИЦА НАСТАВЉЕНА РАСПРАВОМ О ИЗМЈЕНИ ОДЛУКЕ О ДУГОРОЧНОМ ЗАДУЖЕЊУ

 

БАЊАЛУКА, 23. МАЈА /СРНА/ - Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас посланичком расправом о Приједлогу одлуке о измјени одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за ову годину у максималном износу до 678 милиона КМ.

 

На дневном реду је и приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци - Међународној банци за обнову и развој за додатно финансирање пројеката регистрације некретнина /908-БА/.

Посланици су јуче размотрили скупштинску тачку о потврђивању аката које је донио предсједник Републике за вријеме ванредног стања и доношењу одлуке о престанку важења уредби са законском снагом.

По хитном поступку су размотрени су Приједлог ребаланса буџета за ову годину, којим је буџет повећан за 188 милиона КМ и износи 3,613 милијарди КМ, као и Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу буџета Српске за 2020. годину.

Народна скупштина Републике Српске је у оквиру 13. посебне сједнице усвојила одлуку о укидању ванредног стања на територији Републике Српске јер је стављена под контролу епидемиолошка ситуација која се односи на вирус корона.

Посебна сједница одржава се у конференцијској сали Владе Републике Српске која задовољава епидемиолошке услове проузроковане вирусом корона. /наставиће се/бој/мис/мсб