ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана23/05/2020

СТАНИЋ: ПОДРШКА МЈЕРАМА, АЛИ НЕЋЕМО УЧЕСТВОВАТИ У ДАНАШЊЕМ ГЛАСАЊУ

 

БАЊАЛУКА, 23. МАЈА /СРНА/ - Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић рекао је у Народној скупштини да је задужење Републике Српске према Свјетској банци – Међународној банци за обнову и развој за додатно финансирање пројеката регистрације некретнина у кредитном смислу врло повољно, али да посланици ове странке неће учествовати у данашњем гласању.

 

Станић је појаснио да подржава финансијске мјере власти, па и задужења да би се санирале посљедице вируса корона у привреди и слично, али не неодговоран начин на који ће се, како тврди, трошити новчана средства.

Он је навео да је то један од разлога због којих неће учествовати у данашњем гласању, као и одбијање да се формира скупштинска комисија у вези са јавним набавкама за вријеме ванредног стања.

Током посланичке расправе о Приједлогу одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци – Међународној банци за обнову и развој за додатно Финансирање пројеката регистрације некретнина /9048-БА/ Станић је рекао да јавна предузећа у Српској морају бити профитабилнија, посебно "Шуме Српске".

Он је истакао да је актуелна криза показала да су Републици потребне Робне резерве.

Посланик ПДП-а Јелена Тривић рекла је да је Република Српска приморана да се задужује ради превазилажења штете у привреди изазване епидемијом вируса корона, али је упозорила да ниво дуга расте и постаје терет будућем економском расту.

Тривићева је додала да су у наредном периоду Српској потребне веће стопе раста када је ријеч о БДП-у. /наставиће се/бој/мис/сђп


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: