ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет23/05/2020

ПРОНАЂЕНА ЦРНА КУТИЈА

 

КАРАЧИ, 23. МАЈА /СРНА-Ројтерс/ - Црна кутија пронађена је на мјесту пада путничког авиона у Карачију, рекао је портпарол авио компаније "Пакистан интернешнел ерлајнз" Абдулах Кан.

 

Кан је навео да су пронађени уређаји за снимање података лета и звукова у пилотској кабини.

"Црна кутија пронађена је касно синоћ и предали смо је истражној комисија", рекао је Кан.

Авион "ербас" са 99 људи срушио се у јуче послије подне у предграђе Карачија, након што је покушао да слети на аеродорм. У несрећи је погинуло 97 лица, а два су преживјела.

Један од преживјелих Мухамад Зубаир задобио је само лакше повреде. Испричао је да је авион покушао да слети, а да око 15 минута касније срушио.

Према његовим ријечима, тога нико није био свјестан, јер је "летио лагано".

Зубаир је додао да је послије пада изгубио свијест, а када се пробудио чуо је вриштање путника из свих праваца, дјеце и одраслих.

"Видио сам ватру и чуо вриске људи", рекао је Зубаир, пренио је Би-Би-Си.

Он је додао да се затим одвезао са сједишта и угледао свјетлост. "Кренуо сам према свјетлости и морао сам да скочим око три метра да се спасим", присјетио се Зубаир.

Други преживјели је Зафар Масуд, предсједник Банке Пунџаба, рекли су званичници. Оба путника која су преживјела сједила су у предњем дијелу авиона.

Узрок пада летјелице се утврђује. Пилот је пријавио технички квар након једног неуспјелог покушаја слијетања, а затим је затражио помоћ, када је авион већ почео да пада.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: