ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво23/05/2020

ОГОРЧЕЊЕ ЗБОГ ОСЛОБАЂАЈУЋЕ ПРЕСУДЕ ЗА УБИСТВО АЛЕКСАНДРА ПАНТИЋА

 

БИЈЕЉИНА, 23. МАЈА /СРНА/ - У Бијељини је данас одржан протест због ослобађајуће пресуде Окружног суда за двојицу осумњичених у случају убиства навијача "Партизана" Александра Пантића /30/ у септембру 2018. године.

 

Сестре убијеног Пантића, Данијела и Александра и навијачи "Партизана", оставили су вијенац и дрвени крст испред зграде Окружног тужилаштва Бијељина на чији су рад огорчени, а окупљени на тргу извикивали су име убијеног и тражили правду за његове убице.

Породица и пријатељи очекују да ће притисак јавности помоћи у њиховој борби за правду и кажњавање убица.

Сестре су рекле новинарима да Пантић није убијен у договореној тучи навијача него у нападу из засједе навијача "Црвене звезде" у којем су користили металне шипке и дрвене палице, због претходног сукоба око брисања навијачких графита у граду.

"Ако ово брутално убиство остане некажњено, то ће бити доказ селективне правде и друго убиство мог брата за које су одговорне правосудне институције", поручила је Пантићева сестра Данијела, тврдећи да је лош рад тужилаштва довео до ослобађајуће пресуде.

Александра Пантић је изјавила да је породица пружила повјерење тужилаштву и да су они изиграли и њихово и повјерење свих грађана Републике Српске, те је оптужила тужилаштво за "нерад, траљаву истрагу, скривање доказа и намијештање свједока".

Марко Зарић /23/ и Петар Бујиновић /23/ из Бијељине ослобођени су 20. маја оптужби за убиство Александра Пантића.