ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/05/2020

ВУЛИН: ЏАФЕРОВИЋ СЕ НАЈДИРЕКТНИЈЕ УМИЈЕШАО У УНУТРАШЊА ПИТАЊА СРБИЈЕ

 

БЕОГРАД, 23. МАЈА /СРНА/ - Mинистар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да се предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић разговором са такозваним премијером лажне државе Косово најдиректније умијешао у унутрашња питања Србије.

 

Вулин је навео да је Џаферовић на тај начин, још једном, покушао да "забије нож у леђа" предсједнику Србије Александру Вучићу.

Он је истакао да Џаферовић не поштује устав сопствене земље, нити Србе који живе у БиХ.

Републику Српску ће, нагласио је, сматрати као посебну државу, а не као дио БиХ, док год Џаферовић не почне да поштује Устав БиХ и Србе који тамо живе.

Према његовим ријечима, избор на Џаферовићу, преносе београдски медији.

Он је навео да се Џаферовић "усаглашава" са Аљбином Куртијем о "некаквој промјени граница" умјесто да му каже да је политика БиХ та да не признаје лажну државу Косово већ да је Косово само дио Србије и ништа више.

Вулин је рекао да Џаферовић треба да буде захвалан Вучићу на томе што поштује територијални интегритет и суверенитет БиХ, а не да умјесто тога разговара са лажним премијерима и мијеша се у унутрашња питања Србије.

Из кабинета бошњачког члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ синоћ је саопштено је да су Џаферовићи и Курти телефоном разговарали, између осталог, о "билатералним односима и слободи кретања роба и људи" између, како је наведено, двије земље.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: