ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет24/05/2020

КАМИНГС ОДБАЦИО НОВЕ ОПТУЖБЕ КАО ПОТПУНО ЛАЖНЕ

 

ЛОНДОН, 24. МАЈА /СРНА/ - Сарадник британског премијера Доминик Камингс одбацио је нове оптужбе да је два пута прекршио прописе карантина, док расте притисак да се он смјени, пише "Дејли телеграф"

 

Лист наводи да се појавила још једна оптужба да је Камнингс путовао на сјевероисток земље након што је јављено да је у самоизолацији.

Камнингс је касно синоћ рекао новинарима да је прича о његовом другом путу породици у граду Дарам "потпуно лажна".

Он је навек да је напустио Дарам и кренуо за Лондон 13. априла, да се наредног дана вратио на посао, те да се више није враћао у Дарам.

Нове оптужбе појавиле су се након што је утврђено да је Камингс у јеку пандемије и карантина крајем марта посјетио своју породицу у Дараму. Тада је речено да су он и његова супруга заражени вирусом корона, а била им је потребна помоћ за бригу о њиховом малом сину, наводи лист.

У међувремену, посланик Конзервативне партије премијера Бориса Џонсона Стив Бејкер, рекао је данас да Камингс мора да поднесе оставку.

"Апсолутно се не може толерисати то што влада Џонсона губи толико политичког капитала. Доминик Камингс мора да иде", написао је Бејкер на "Твитеру".

Камнингс је јуче рекао да се понашао разумно и у оквиру закона.