ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика24/05/2020

ИЗАШЛИ ИЗ ОКВИРА ЗАКОНА, ПРАВНО НАСИЉЕ

 

БАЊАЛУКА, 24. МАЈА /СРНА/ - Замјеник предсједника Демократског савеза /ДЕМОС/ Споменка Стевановић оцијенила је да је Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ огађањем локалних избора дефинитивно изашла из законског оквира, чиме је извршена једна врста правног насиља, као и да је питање легитимност избора.

 

"Начин избора чланова ЦИК-а БиХ је супротан закону и самим тим нелегитиман. Тиме се доводи у питање и легитимност одлуке о провођењу избора", рекла је Стевановићева Срни.

Стевановићева је подсјетила да су СДС и ПДП у коалицији и у сарадњи са странкама из Федерације БиХ изабрале своје страначке људе у ЦИК и довеле до стања тоталне конфузије.

Питање је, додала је, да ли ће избори уопште бити легитимни ако овакво стање остане и да ли ће то бити прави израз воље народа.

"Лицемјерно је од СДС-а и ПДП-а које стално потенцирају на транспарентности, провођењу закона, легитимности избора, да неко краде, а неко не краде изборе. Управо су они оваквим својим поступцима допријели оваквом стању у којем се тренутно налазимо", закључила је Стевановићева.

Локални избори у БиХ биће одржани 15. новембра, умјесто 4. октобра, одлучила је јуче Централна изборна комисија.