ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво26/05/2020

У КЛИНИ СРБИНУ ЗАПРИЈЕЋЕНО ОДСИЈЕЦАЊЕМ ГЛАВЕ

 

КЛИНА, 26. МАЈА /СРНА/ - У Дреновчићу, засеоку села Бича, Албанци који су чували овце запријетили су повратнику Ђорђу Ђоровићу да ће му одрубити главу, изјавио је Срни предсједник привременог органа општине Клина Божидар Шарковић.

 

"Инцидент се, како је Ђоровић изјавио полицији, догодио синоћ када је он у пратњи пса изашао на оближњу ливаду где су Албанци чували овце. Пас је појурио овце, а овчари су се устремили на Ђоровића рекавши да ће следећи пут одрубити главу и њему и његовом псу", навео је Шарковић.

Он указује да Ђоровић више од двије године чека на градњу обећане повратничке куће и да у том ишчекивању живи у "прихватној бараци" у центру Биче.

Ђоровић је јутрос случај пријавио Кфору, чији су представници о томе обавијестили Косовску полицијску службу, према чијем је налогу Ђоровић јутрос дао изјаву у Полицијској станици у Клини.

Министар за заједнице и повратак у Влади самопроглашеног Косова Далибор Јевтић поручио је да је крајње вријеме да се овом насиљу стане на пут.

У Дреновчићу је до повлачења српске војске и полиције јуна 1999. године живјело петнаестак српских породица, од којих је, како додаје Шарковић, Ђоровић једини редовно долазио и боравио у Бичи од прољећа до позне јесени.