ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија26/05/2020

ЈАКИЋ: ПАЛЕ ИМАЈУ ШТА ДА ПОНУДЕ ТУРИСТИМА

 

ПАЛЕ, 26. МАЈА /СРНА/ - Директор Туристичке организације општине Пале Драган Јакић изјавио је Срни да је увођење туристичких ваучера значајно за развој туризма и очување радних мјеста у Републици Српској и позвао туристе да дођу на Пале, које нуде многе туристичке садржаје.

 

Он је нагласио да ће због епидемије вируса корона и мјера које ће неке земље увести сигурно бити теже путовати у друге државе, због чега је значајно промовисање потенцијала којима располажу Пале да би туристи замијенили море за планину.

Јакић је истакао да имају шта да понуде - Јахорину као највећу туристичку дестинацију, Равну планину, планину Романију, као и излетишта у околини Пала, Врело Миљацке, пећину Орловачу и Новакову пећину.

"Пале се могу похвалити квалитетним ваздухом, а око 65 одсто подручја је покривено прекрасним четинарским шумама, док Јахорина људима поклања сву своју љепоту природе кроз сва четири годишња доба", нагласио је Јакић.

Према његовим ријечима, осим Олимпијског центра "Јахорина", који ће у јуну промовисати нове садржаје, међу којима планински боб, језеро на врху, панорамску вожњу жичаром, и хотелијери спремно дочекују госте, па су припремили пакете који ће бити доступни свим домаћим и страним туристима.