ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона26/05/2020

ПОЗИТИВНО ЈОШ СЕДАМ ОСОБА, ОПОРАВЉЕНА 791 ОСОБА

 

БАЊАЛУКА, 26. МАЈА /СРНА/ - Вирус корона потврђен је код још седам особа у Републици Српској, од 213 лабораторијских узорака, саопштено је из Института за јавно здравство Српске.

 

Новозаражени су четири мушкарца и три жене, а ријеч је о једном лицу млађе животне доби, два средње и четири особе старије животне доби.

Четири лица су из Бањалуке, два из Котор Вароша и једно из Новог Града.

Тестирање је рађено у посљедња 24 часа у Институту, Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске и Служби бијељинске болнице за микробиологију.

У истом периоду Институту су пријављена три смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона, а ријеч је о три мушкарца старије животне доби из Бањалуке, Козарске Дубице и Кнежева који су имали више хроничних удружених обољења.

Укупан број хоспитализованих особа са потврђеним присуством или сумњом на присуство вируса корона у Републици Српској је 140, на УКЦ-у је 53, а у општим болницама 87 пацијената.

На Одјељењу ковид-19 у УКЦ-у хоспитализована су 24 пацијената са тежом клиничком сликом, док је у изолацији пет пацијента.

У објектима за изолацију у Српској код 142 особе је тест позитиван са благом клиничком сликом или без симптома.

До сада је у Републици Српској потврђен 1.371 случај вируса корона, преминулo је 107 особа, а опоравила се 791 особа.

На вирус корона у Српској је тестирана 24.841 особа.

Под здравственим надзором тренутно је 2.769 особа, а надзор је завршен код 32.179 особа.