ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура29/05/2020

ОПЕРА СНП-а ВЕЧЕРАС ЗАВРШАВА СЕЗОНУ КОНЦЕРАТА НА ОТВОРЕНОМ

 

НОВИ САД, 29. МАЈА /СРНА/ - Опера Српског народног позоришта /СНП/ вечерас у Новом Саду завршава 159. сезону посљедњим концертом "На дистанци", свирањем по разним локацијама у граду за публику на прозорима и терасама зграда и кућа током двомјесечног ванредног стања у Србији, уведеног због епидемије вируса корона.

 

Концерт на отвореном почеће у 19.00 часова, а, према најави из Опере, учествоваће више од 40 музичара, 20 хориста, солисти, као и диригент, гост из Италије, маестро Андреа Солинас.

Ријеч је о двадесетпетоминутном концерту, својеврсној причи о усамљености музичара, који ствара своја дјела у свијету "са дистанцом".

"Ово је прича о усамљености музичара који ствара у свијету са дистанцом и без публике. Уједно ово је и прича о свему што смо заједно урадили у посљедња два мјесеца у покушајима да дођемо до своје, а негдје и нове публике. Сада се враћамо позоришту, а овај концерт је посвећен управо том путу и повратку", рекао је Солинас медијима поводом вечерашњег концерта Опере.

У концертном програму биће изведена дјела оперске класике од "Хабанере" из опере "Кармен", преко Бетовенове "Оде радости" до Пучинијеве "Тоске".

Неће изостати ни "Бела, ћао" /Bella ciao/, незаборавна талијанска канцона која је у извођењу Опере СНП-а обишла цијели свијет и побрала ласкаве критике публике, као и врсних познавалаца музике.

Током два мјесеца ванредног стања музичари Опере одржали су бројне концерте на отвореном по разним локацијама у Новом Саду, изазивајући одушевљење публике на улицама, терасама, балконима и прозорима зграда и кућа.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: