ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво29/05/2020

УХАПШЕНИ НОВАЛИЋ, ХОЏИЋ И СОЛАК ДАНАС ЋЕ БИТИ ПРЕДАТИ ТУЖИЛАШТВУ

 

САРАЈЕВО, 29. МАЈА /СРНА/ - Тужилаштву БиХ данас би требало да буду предати премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић, суспендовани директор Федералне управе цивилне заштите /ФУЦЗ/ Фахрудин Солак и власник газдинства "Сребрна малина" Фикрет Хоџић, преносе федрални медији.

 

Солак, Хоџић и Новалић синоћ су ухапшени и припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ су их више часова испитивали у вези са афером набавке 100 респиратора из Кине, вриједности 10,5 милиона КМ.

Тужилаштво БиХ би се у току дана требало изјаснити о томе да ли је неко од њих или сва тројица осумњичени у овом предмету.

Протеклих седмица Сипа је вршила претресе у ФУЦЗ-у, федералној Влади, Заводу за јавно здравство ФБиХ, те у фирми "Сребрена малина".

Осамдесет респиратора увезено је посредством пољопривредног газдинства "Сребрена малина" у власништву Хоџића које се бави прерадом и конзервирањем воћа и поврћа.

Влада ФБиХ суспендовала је 12. маја Солака са мјеста директора Федералне управе цивилне заштите због афере "Респиратори".