ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура29/05/2020

КИША И ХЛАДНО ВРИЈЕМЕ ОДГОДИЛИ ПОСЉЕДЊИ КОНЦЕРТ ОПЕРЕ НА ОТВОРЕНОМ

 

НОВИ САД, 29. МАЈА /СРНА/ - Киша и хладно вријеме одгодили су вечерашњи концерт "на дистанци" Опере Српског народног позоришта /СНП/, који је требало да почне у 19.00 часова на платоу испред СНП-а.

 

Нови термин одгођен је за седам дана, петак 5. јуна у 19.00 часова, саопштено је вечерас из Опере.

Вечерашњи двадесетпетоминутни концерт "на дистанци" требало је да буде посљедњи концерт у 159. сезони Опере.

Тај концерт је у оквиру јавних наступа које је Опера имала на разним локацијама у Новом Саду током двомјеченог ванредног стања условљеног епидемијом корона вируса.

На концерту под називом "Опера уживо" /ОperaAlive/, требало је да учествује више од 40 музичара, 20 хориста, солисти, као и диригент, гост из Италије, маестро Андреа Солинас.

Програмом су била предвиђена дјела класичне музике попут Хабанере из опере "Kармен", Бетовенове "Оде радости" и Пучинијеве "Тоске".

Требало је такође да буде изведена незаборавна италијанска канцона "Бела ћао" која је у извођењу Опере СНП-а обишла свијет, путем позоришта на кућним адресама.

Одлуком Владе Србије од 16. марта о забрани окупљање више од 100 људи у затвореном простору, фактички су затворена позоришта. Зато су музичари Опере СНП-а током двомјесечног ванредног стања свирали на отвореном по разним локацијама у граду, за публику на улицама, балконима, терасама, као и прозорима зграда и станова.