ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво30/05/2020

"АВАЗ": ВЕЧЕРАС О ПРИТВОРУ НОВАЛИЋУ, СОЛАКУ И ХОЏИЋУ

 

САРАЈЕВО, 30. МАЈА /СРНА/ - Суд БиХ требало би да вечерас одлучи о одређивању притвора премијеру Федерације БиХ Фадилу Новалићу, суспендованом директору Федералне управе цивилне заштите Фахрудину Солаку и директору фирме "Сребрена малина" Фикрету Хоџићу, осумњиченима у предмету "Респратори", пише "Аваз".

 

Једномјесечни притовр за њих пројицу данас је предложило Tужилаштво БиХ.

"Аваз" наводи, позивајући се на незванична сазнања, да би судско рочиште требало да буде одржано у 20.00 часова.

Исти извор подсјећа да је притвор за осумњичене затражен због утицаја на свједоке и могућности да сакрију или униште доказе, а за Новалића и из разлога да би пуштањем на слободу могло доћи до узнемирења јавности.

Из Тужилаштва БиХ данас је саопштено да је приједлог за одређивање мјере притвора упућен након испитивања осумњичених, као и да тужилачки тим наставља рад на предмету.

Пажњу јавности у овом случају изазвало је то што је посредством пољопривредног газдинства "Сребрена малина", у власништву Хоџића, увезено 80 респиратора из Кине.

По налогу Тужилаштва БиХ припадници Сипе раније су извршили претрес више локација, међу којима су и просторије Федералне управе цивилне заштите, Завода за јавно здравство ФБиХ, Влада ФБиХ и фирме "Сребрена малина".

Одузети су одређени предмети, документација као и мобилни телеФони неколико званичника међу којима је и мобилни телефон Новалића.