ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика01/06/2020

МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА ДА ОШТРО РЕАГУЈЕ НА ПОНАШАЊЕ ПРИШТИНЕ

 

БЕОГРАД, 1. ЈУНА /СРНА/ - Понашање Приштине изискује оштро и одлучно реаговање међународне заједнице, сагласили су се данас директор Канцеларије Владе Србије за Космет Марко Ђурић и амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко.

 

Ђурић је на састанку са Боцан-Харченком у Београду размотрио ситуацију након увођења блокаде Приштине на теретни саобраћај и промет робе из централне Србије.

Он је истакао да је Београд опредијељен за пут дијалога о трајном и одрживом рјешењу по питању Косова и Метохије и да досљедно остаје при ставу да рјешење за Космет може бити тражено искључиво у оквиру Резолуције 1244 Савјета безбједности УН и Устава Србијe.

Ђурић је захвалио за подршку коју Русија пружа Србији у настојањима да се у међународној арени избори за своје државне и националне интересе и заштиту свог народа, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је рекао да је пријатељство Србије и Русије трајно и несаломиво, те да је увјерен да ће у наредном периоду бити додатно учвршћено сарадњом двије државе.

Ђурић је честитао Боцан-Харченку 75 година од побједе над фашизмом у Другом свјетском рату и изразио задовољство што је Србија позвана да на највишем нивоу буде представљена на војној паради у Москви 24. јуна.