ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика01/06/2020

ПРЕДЛОЖЕН ЗАКЉУЧАК ДА ПРЕМИЈЕР И ВЛАДА ПОДНЕСУ ОСТАВКУ

 

САРАЈЕВО, 1. ЈУНА /СРНА/ - Представнички дом Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ тражи од премијера Федерације Фадила Новалића и од федералне Владе хитну и неодложну оставку, наводи се у новом закључку који је уручен предсједавајућем Представничког дома ФБиХ Мирсаду Заимовићу.

 

Овај закључак потписали су Дамир Машић /СДП/, Сабина Ћудић /Наша странка/, Елзина Пирић /ПДА/, Амер Обрадовић /Независни блок/ и Санела Прашовић Гаџо /СББ/, преноси "Дневни аваз".

Влада ФБиХ имала би рок од 30 дана од дана усвајања овог закључка да се о њему изјасни.

Уколико се то не догоди, предсједавајући Заимовић на прву наредну сједницу Представничког дома Парламента ФБиХ морао би уврстити ову иницијативу као тачку дневног реда.

У Представнички дом Парламента ФБиХ данас је предат приједлог за изгласавање неповјерења федералној Влади и премијеру Фадилу Новалићу, због, како је наведено, неизбјежне одговорности у вези са набавком медицинске опреме.

Суд БиХ одбио је јуче приједлог Тужилаштва БиХ о једномјесечном притвору за премијера ФБиХ Фадила Новалића, суспендованог директора Федералне управе цивилне заштите Фахрудина Солака и власника компаније "Сребрена малина" Фикрета Хоџића, који су осумњичени за нелегалну набавку респиратора из Кине током које је потрошено 10,5 милиона КМ буџетског новца.