ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво02/06/2020

"ПРАВДА ЗА ДАВИДА" И ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА "ПОКРЕТ ПРАВДЕ" ОДБИЛИ ОКУПЉАЊЕ У ПАРКУ "МЛАДЕН СТОЈАНОВИЋ"

 

БАЊАЛУКА, 2. ЈУНА /СРНА/ - Активисти групе "Правда за Давида" и политичке партије "Покрет правде" одбили су да данашње окупљање организују у Парку "Младен Стојановић" у Бањалуци, инсистирајући на Тргу Крајине.

 

Полицијској управи Бањалука 27. маја обратила се активисткиња групе "Правда за Давида" и политичке партије "Покрет правде" чији су иницијали М.И. са захтјевом да данас одрже скуп на Трга Крајине од 18.00 до 19.00 часова.

"Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука 29. маја обавили су разговор са подносиоцем захтјева, те јој предложили да мјесто окуљања буде локација Парк 'Младен Стојановић' која је одлуком Града Бањалука одређена као једна од локација за одржавање јавних скупова, јер се у претходном периоду на простору Трга Крајине десио низ безбједносних инцидената приликом сличних окупљања", саопштено је из ове управе.

У саопштењу се додаје да је овај приједлог подносилац захтјева М.И. одбила, те је у складу са Законом о јавном окупљању донесено Рјешење о забрани јавног окупљања на простору Трга Крајине.