ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво02/06/2020

ИЗВЈЕШТАЈ ПРОТИВ ЛИЦА ИЗ ГРАЧАНИЦЕ КОЈЕ ЈЕ ПРИЈЕТИЛО СЛУЖБИ ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 2.ЈУНА /СРНА/ - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске поднијело је Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против лица чији су иницијали А.С. из Грачанице због сумње да је мејлом упутио пријетње служби предсједника Републике Српске, саопштено је из МУП-а Српске.

 

Он је пријетње упутио 15. фебруара, а осумњичен је за кривично дјело јавно изазивање и подстицање насиља и мржње.

Полицијски службеници поднијели су извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлаштена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуге и превара против лица чији су иницијали Н.С. из Источног Сарајева.

Осумњичени је на друштвеној мрежи "Фејсбук" креирао профиле "Milanko Andjusic NB" и "Павле Симовић", те се од 2016. до краја 2019. године представљао као радник Нове банке Бањалука и Адико банке Бањалука.

Осумњичено лице је неовлаштено користећи пословно име и знак ових банака доводило у заблуду лица из иностранства, обећавајући им запослење, односно рад на даљину за ове банке, те је на име посредовања за запослење од више лица из иностранства узимао новац.

На овај начин оштећено је 140 лица из 41 земље, а укупна штета износи 21.000 КМ, наводи се у саопштењу МУП-а Републике Српске.