ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво02/06/2020

ЗАХВАЛНОСТ РИСТИЋУ НА ПОМОЋИ ПРИЛИКОМ ПОСТАВКЕ ИЗЛОЖБЕ У БЕОГРАДУ

 

БАЊАЛУКА, 2. ЈУНА /СРНА/ - Удружење Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске захвално је већинском власнику Техничког ремонта Братунац Славену Ристићу на помоћи коју им је пружио приликом поставке изложбе о ратном путу ове јединице у Дому Војске Србије у Београду, у марту ове године.

 

"С обзиром на то да се у контексту актуелних догађаја спомиње и Ристићево име, па и могућност пребацивања његовог пословања у земље региона, осјећамо потребу да истакнемо његову помоћ, али и чињеницу да у компанијама у Бијељини и Братунцу, чији је власник, има демобилисаних бораца и ратних војних инвалида", истиче се у саопштењу.

Из овог удружења наглашавају да би било некоректно да не спомену његову подршку, јер то једина приватна фирма која им је помогла у вези са организовањем изложбе иако су, како кажу, покуцали на многа врата и затражили помоћ.

Удружење Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске припремило је и захвалницу Славену Ристићу за помоћ у организацији изложбе, али због епидемије ковида-19 нису били у прилицу да је уруче, те ће, како се надају, то учинити ускоро.

Први батаљон Војне полиције Првог крајишког корпуса борио се на свим ратиштима у Републици Српској, а учествовао је у све три фазе пробоја "Коридора живота".

У одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је 69 припадника ове јединице, док је 427 рањено, а неки и више пута. За своје заслуге, Батаљон је одликован два пута највећим признањима.