ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво03/06/2020

ДОДИК: БиХ ИМА ПРАВО ДА ИНТЕРВЕНИШЕ

 

БАЊАЛУКА, 3. ЈУНА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да БиХ по међународним прописима, еколошким и осталим, има право да интервенише и изнесе свој став у вези са одлагањем радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на Tрговској гори у Хрватској.

 

Додик је рекао да нема ниједне препреке да органи БиХ предузму све неопходне регионалне и међународне мјере да би спријечили лоцирање отпада уз границу са БиХ, о чему су службено обавијестили Хрватску и међународне институције.

"Прошле године, док сам био предсједавајући, Предсједништво је донијело низ закључака којима смо упознали институције БиХ о противљењу таквој могућности", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

На данашњој сједници Координационог тијела БиХ за проблематику одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на Tрговској гори договорено је да у БиХ буде формиран експертски и правни тим који ће се бавити овом проблематиком с циљем да буде спријечено угрожавање здравља око 250.000 становника.