ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика03/06/2020

ПИК - ВЈЕШTАЧКИ ОРГАН КОЈИ ЈЕ ДАВНО TРЕБАО НЕСTАTИ

 

БАЊАЛУКА, 3. ЈУНА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Савез за спровођење мира /ПИК/ вјештачки орган, који је давно требао да нестане, јер је измишљен у оквиру Дејтонског споразума да би ширио страх и управљао БиХ.

 

"Окупља одређени број земаља, али оно што он чини је само да покрије нелегални међународни криминал високих представника, који су то чинили кршећи међународни споразум и Дејтонски устав", истакао је Додик.

На питање новинара шта очекује од данашње сједнице ПИК-а, Додик је рекао да му је то прва информација о одржавању сједнице, што говори о томе колико је то важно.

На питање да ли ће се одазвати позиву, уколико га добије из Тужилаштва БиХ због наводног прислушкивања опозиције, Додик је поновио да је свима било јасно да је то рекао јер било нешто што је одговарало самој атмосфери у скупштини.

"На прозивке о томе како неко нешто ради, ја сам рекао потврдно, потврђујући њихове, а не исказујући своје вриједности. Извињавам се свима који су схватили да се ради о озбиљним стварима. Онај ко то ради, никада то јавно не говори, ваљда је то толико јасно", додао је Додик.

Он је рекао и да му није проблем дати изјаву у вези са тим ако га позову из Тужилаштва БиХ, додајући да се посланицима опозиције очигледно свидио тај његов перформанс, те да сада подносе пријаву.

"Међутим, једна ствар је из тога видљива, а то је колики је Србин /предсједник ПДП-а / Бранислав Бореновић, па пријаву подноси Тужилаштву БиХ, а не Републике Српске, јер вјерује институцијама на нивоу БиХ", закључио је Додик.