ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија03/06/2020

ПРИХВАЋЕН ПРИЈЕДЛОГ О УСПОСТАВЉАЊУ РЕГИСТРА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНОЈ УПРАВИ

 

БРЧКО, 3. ЈУНА /СРНА/ - Скупштина Брчко дистрикта данас је једногласно дала подршку Приједлогу о успостављању регистра запослених и именових лица и њихових примања по различитим основама у органима јавне управе, институцијама, јавним предузећима, установама, заводима и фондовима у дистрикту.

 

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је да ће на основу тог регистра јавност бити детаљно упозната о броју запослених у јавном сектору и њиховим појединачним примањима.

"Уз њихова имена биће исказана укупна збирна примања и вјерујем да ћете се изненадити колика су примања појединаца по различитим основама. То јесте у складу са законом, али није баш морално", рекао је Милић новинарима.

Милић је напоменуо да је замисао да у овом тренутку регистром управља Пододјељење за људске ресурсе, док ће у, коначници, то бити регистар којим ће управљати Канцеларија за превенцију корупције.

"Драго ми је да је дата подршка и за успостваљање других регистара и објаву свих података о трошењу јавног новца. Све ће ово установити један транспарентнији однос јавног сектора и свих институција у погледу трошења јавног новца и учинити да повјерење грађана у институције дистрикта буде на већем нивоу", истакао је Милић.

Он је подсјетио да прошле године није допустио повећање плата запослених у Влади, прије свега, члановима Владе и градоначелнику, те да повећање плата није допустио ни предсједник Скупштине.