ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво01/07/2020

НАЈБОЉИ МАТУРАНТИ СРПСКЕ ЗАХВАЛИЛИ НА УКАЗАНОМ ПРИЗНАЊУ

 

БЕОГРАД, 1. ЈУЛА /СРНА/ - Најбољи матуранти средњих школа из Републике Српске који су добили плакете и пригодне награде од Фондације за образовање и културу престолонасљедника Александра Карађорђевића упутили су писма захвалности на Бели Двор, поручивши да их чини поносним да су награђени заједно са својим вршњацима из Србије, те да им то даје мотив да буду још бољи.

 

Ученик генерације прњаворске Гимназије Јоване Моравац и директор школе Љубинке Станић исказале су увјерење да награђивање и ученика из Републике Српске даје до знања да су дио истог народа, те да је посебно важно да то знају младе генерације, које у будућности треба да његују заједништво народа Републике Српске и Србије, наведено је у саопштењу из Представништва Републике Српске у Србији.

У писму захвалности Милица Пухало из бијељинске гимназије поручила је да јој је "велика част бити међу награђеним ученицима као ђак генерације", а њен суграђанин Владан Ђокић, ученик генерације у Техничкој школи, навео је да награда долази као круна успјеха његовог труда и залагања у учењу и раду и представљању своје школе и народа којем припада у најбољем свјетлу.

Традиционални пријем на Белом Двору за око 600 матураната из Србије и Републике Српске у Београду ове године није одржан због пандемије вируса корона, а најбољим ученицима видео путем обратили су се престолонасљедник Александар Карађорђевић, министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: