ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво01/07/2020

ЗДРАВЉЕ ЉУДИ НЕ МОЖЕ И НЕ СМИЈЕ БИТИ ПРЕДМЕТ ПОЛИТИЧКИХ СУКОБА

 

БАЊАЛУКА, 1. ЈУЛА /СРНА/ - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић изјавио је Срни да здравље 250.000 људи и комплетног живота и живог свијета у појасу ријеке Уне, не може и не смије бити предмет политичких сукоба, већ само и искључиво мјесто договора чији резултат мора бити заштита наших грађана и спречавање одлагања нуклеарног отпада на Tрговској Гори.

 

"Поставља се питање да ли је госпођа /Бисера/ Tурковић, захтијевајући да се са дневног реда сједнице Савјета министара, повуче одлука о формирању експертског тима за Tрговску гору, размишљала о грађанима наших општина који страхују због могућег одлагања нуклеарног отпада у близини њихове дјеце, родбине и пријатеља", истакао је Шулић.

Он је нагласио да су прије мање од годину дана, на протесту у Новом Граду, сви стали уз народ тог краја и обећали да ће урадити све да не дође до одлагања нуклеарног отпада на Tрговској Гори.

"Једна од ствари које смо тада обећали било је и формирање тима који ће се бавити овим питањем и нико не би требало да блокира његово формирање јер је то дио нашег договора са народом, а такви договори се не смију кршити", поручио је Шулић.

Потпредсједник Народне скупштине Српске изразио је наду и увјерење да ће у овој ситуацији преовладати здрав разум и да ће одлука о формирању експертског тима бити усвојена.

"Мадам се да ћемо сви заједно наставити борбу против нуклеарног отпада, а на свима нама остаје обавеза да се са или без те одлуке наставимо борити против одлагања тог отпада на Tрговској гори", истакао је Шулић.