ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво01/07/2020

ОСМИЦА ДОСТАВИО ДИПЛОМУ, ИСТОВРЕМЕНО И СТУДЕНТ И ДИРЕКТОР

 

САРАЈЕВО, 1. ЈУЛА /СРНА/ - Директор Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ Осман Мехмедагић Осмица доставио је данас Заједничкој комисији за надзор над радом ОБА своју факултетску диплому.

 

"Поред дипломе Више управне школе коју је завршио прије рата, Осмица је доставио диплому Америчког универзитета из Сарајева који је завршио у периоду када је био на челу ОБА", потврђено је за "Глас Српске" из Заједничке комисије за надзор над радом ОБА.

Заједничка комисија је 17. јуна усвојила закључак да директор ОБА има рок од седам дана да предочи диплому о завршеној високој стручној спреми. Закључак је запримљен у ОБА 22. јуна и Мехмедагић је диплому требало да достави до 29. јуна, али је она јутрос стигла у комисију.

Поменутим закључком, Комисија тражи од предсједавајућег Савјета министара да достави имена кандидата за генералног директора и главног инспектора како би у складу са законом, обавила расправу, јер је актуелном руководству ОБА још 19. новембра 2019. године истекао мандат.

"Тражимо од Извршног комитета Савјета министара да нам достави мишљење о томе да ли тренутни директор ОБА испуњава услове за ту дужност, јер му је диплома поништена", један је од закључака Комисије.

Универзитет за пословне студије /УПС/ Бањалука поништио је половином новембра прошле године диплому Мехмедагићу након што је Републичка просвјетна инспекција утврдила да је стечена незаконито.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: