ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана02/07/2020

ГЛАСАЊЕ О АПСОЛВИРАНИМ ТАЧКАМА

 

БАЊАЛУКА, 2. ЈУЛА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске наставиће данас сједницу гласањем о апсолвираним тачкама дневног реда, међу којим је и Приједлог пословника.

 

Посланици ће се изјаснити и о приједлозима закона о измјенама и допунама Закона о шумама, о измјенама и допунама Закона о концесијама, о измјенама и допунама Закона о управљању отпадом и о измјенама и допунама Закона о заштити животне средине.

Очекује се и гласање о нацртима закона о факторингу, о управној инспекцији, о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, те о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку Републике Српске.

Посланици ће се изјаснити и о консолидованом извјештају о извршењу Буџета Републике Српске за прошлу годину, те о извјештају Комисије за концесије Републике Српске о раду и финансијском извјештају за 2019. годину.

Очекује се и изјашњавање о извјештај о раду и извршењу Ребаланса финансијског плана – буџета Јавне установе Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за прошлу годину, Годишњи извјештај Омбудсмана за дјецу за прошлу годину, те Годишњи извјештај о резултатима активности Институције Омбудсмана за људска права БиХ за 2019. годину.

Посланициће гласати и о специјалном извјештају Институције омбудсмана за људска права БиХ о праву на слободу мирног окупљања, као и Информацији о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ са прегледом мјера и активности реализованих током 2019. године, те о оствареним резултатима у приближавању прописа Републике Српске прописима ЕУ.

Народна скупштина је на овој, 10. редовној сједници 24. јуна, између осталог, усвојила Декларацију о заштити права Српске православне цркве /СПЦ/ на слободно исповиједање вјере и права на њену имовину у Црној Гори.

Наставак сједнице Народне скупштине заказан је за 10.00 часова.