ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија02/07/2020

ДАНАС О ДОНАТОРСКИМ СРЕДСТВИМА ЗА КОРИДОР "ПЕТ ЦЕ"

 

БАЊАЛУКА, 2. ЈУЛА /СРНА/ - Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог одлуке о прихватању донаторских средстава Европског заједничког фонда за западни Балкан за финансирање пројекта Коридор "Пет це - дио први".

 

Влада би требало да разматра информацију о дугу са стањем на дан 31. децембра 2019. године, те извјештај Комитета за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске за 2019. годину.

На дневном реду сједнице је и Приједлог одлуке о прихватању задужења према Међународном монетарном фонду /ММФ/ у оквиру Инструмента за брзо финансирање, те Приједлог рјешења о измјени Рјешења о именовању Радне групе за израду Закона о испитивању поријекла имовине.

Влада ће разматрати Приједлог одлуке о давању сагласности на план утрошка средстава за реализацију пројекта бањске рехабилитације ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске за 2020. годину.

На дневном реду је више информација и извјештаја, међу којима и информације o изради стратегије паметне специјализације, те о продужењу рока важења Посебног колективног уговора за запослене у области здравства.

Сједница почиње у 8.30 часова, а по њеном окончању предвиђено је саопштење, најављено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Фотографије и кадрови са сједнице медијима ће бити достављени путем "wetransfer" линка.