ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона03/07/2020

ЈОШ ДЕВЕТ ОСОБА ПОЗИТИВНО НА КОВИД-19

 

ЗВОРНИК, 3. ЈУЛА /СРНА/ - У посљедња 24 часа још девет особа са подручја града Зворника позитивно је на вирус корона, подаци су Хигијенско-епидемиолошке службе зворничког Дома здравља.

 

Од 8. јуна до данас укупно је тестирано 910 лица, а присуство вируса је утврђено код 92 особе.

"Од овог броја узастопна два негативна теста имало је 28 особа, које су упућене у кућну изолацију у трајању од 14 дана. Резултати се чекају за 37 лица", наведено је у саопштењу.

У изолованом ковид одјељењу Опште болнице Зворник смјештено је осам пацијената, чиме су примарни капацитети ове здравствене установе за смјештај лица са средње тешким и тешким симптомима попуњени.

Из ове здравствене установе потврдили су да су сви пацијенти релативно доброг стања, без значајно повишене тјелесне температуре.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Зворник позитивна лица без или са блажим симптомима упућује у кућну изолацију.

У зависности од даљег развоја епидемиолошке ситуације у функцији ће бити стављен карантин у фискултурној сали Основне школе у Каракају, за заражена лица који немају могућност кућне изолације.

Због повећаног броја заражених, у Зворнику су појачане контроле ношења маски у затвореном простору и у јавном превозу, као и поштовања других мјера надлежних органа.

Нови објекат Дјечијег вртића "Наша радост" почеће да ради у понедјељак, 6. јула, уз примјену свих прописаних мјера.

Градски штаб за ванредне ситуације Зворник апелује на грађане да се придржавају превентивних мјера, те да због заштите сопственог и здравља других, одржавају физичко растојање од два метра, а у затвореном простору да носе маске и редовно одржавају личну хигијену.