ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво03/07/2020

ПОДРШКА РАДУ ДАУН СИНДРОМ ЦЕНТРА

 

БАЊАЛУКА, 3. ЈУЛА /СРНА/ - Министар за европске интеграције и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је да ће Даун синдром центар из Бањалуке и у наредном периоду имати подршку ресорног министарства и институција Републике Српске.

 

Након присуствовања представљању прве виртуелне изложбе радова лица са Дауновим синдромом под називом "Ништа о нама без нас" у Музеју савремене умјетности Републике Српске у Бањалуци, Клокић је рекао Срни да су досадашње активности овог центра примјер како се треба одговорно понашати у ситуацији изазваној вирусом корона.

Клокић је изразио захвалност директору Даун синдром центра Бањалука Зорану Јелићу за подршку коју му је пружио док се опорављао од вируса корона.

Он је рекао да је Влада Републике Српске увијек давала подршку Даун синдром центру, те да су све њихове активности биле пропраћене и добиле подршку институција Републике Српске.

Ријеч је о особама које су похађале Виртуелну учионицу током пандемије корона вируса, а коју је организовао и водио Даун синдром центар из Бањалуке.

Виртуелну учионицу и сликарску радионицу похађали су учесници из Бањалуке, Осла, Беча, Новог Сада, Зајечара, Јагодине и Новог Сада чији су радови данас представљени путем Зум апликације.

Отварању изложбе, осим Клокића и Јелића, присуствовали су министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, директор Музеја савремене умјетности Републике Српске Сарита Вујковић, кустос за едукативне програме Музеја савремене умјетности Републике Српске Маша Чавић.