ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво03/07/2020

ТАБЛЕТ УРЕЂАЈИ ЗА 15 УЧЕНИКА

 

СРЕБРЕНИЦА, 3. ЈУЛА /СРНА/ - У оквиру иницијативе "Даруј за онлајн наставу", коју је подржало више општина и градова у БиХ, прикупљена је одређена количина техничке опреме, а представнице Удружења "Сара" из Сребренице уручиле су данас 15 таблет апарата ученицима сребреничке основне школе из социјално угрожених и многочланих породица.

 

Валентина Гагић, пројект-менаџер "Саре" која је укључена у реализацију ове иницијативе, рекла је новинарима да су кориснике одабрали у сарадњи са основном школом и канцеларијом СОС дјечија села БиХ у Сребреници.

Она указује да проблем неким ученицима представља техничка немогућност кориштења ИТ уређаја.

Према подацима "Прве основне школе" Сребреница, приликом појаве епидемије вируса корона 28 ученика није имало интернет конекцију, мобилни интернет - телефон је користило 117 ђака, док рачунарску опрему нису имала 82 од 400 ученика ове школе.

Захваљујући помоћи Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, те овој и сличним активностима стање опремљености ученика и кориштења ИТ уређајима и опремом знатно је побољшано.