ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво03/07/2020

УДРУЖЕЊЕ СТУДЕНАТА ИЗ СРПСКЕ НА ПРИЈЕМУ У АМБАСАДИ РУСИЈЕ

 

БИЈЕЉИНА, 3. ЈУЛА /СРНА/ - Представници Удружења студента Републике Српске у Србији са сједиштем у Новом Саду данас су на пријему у Амбасади Руске Федерације у Београду разговарали о будућем повезивању са омладинским организацијама из Русије, рекао је Срни представник ове организације Дејан Пудар.

 

"Разговарали смо са аташеом за културу Денисом Кругловом и указано је признање за досадашњи рад Удружења студената Републике Српске у Србији и договорена даља подршка и сарадња", каже Пудар.

Он истиче да је договорен и први заједнички пројекат који се односи на посјету Српско-Руском хуманитарном центру у Нишу што се може очекивати већ у августу.

Пудар очекује да ће ускоро о сарадњи омладине Српске у Србији и Русији представници удружења разговарати и са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Боцан-Харченком.

"Оно што можемо очекивати у будућности је повезивање са омладинским организацијама из Русије и посјета Москви", навео је он.

Састанку су присуствовали представници Удружења Дејан Пудар и Василије Сомбић.

Пудар каже да је Удружење студента Републике Српске у Србији са сједиштем у Новом Саду основано прошле године и има циљ да организује младе људе и повезује их са обје стране ријеке Дрине.

Према његовим ријечима, у Новом Саду студира више од 7.500 студента из Републике Српске.