ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика04/07/2020

СЕЛАК: ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ У 43 ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У СРПСКОЈ

 

БАЊАЛУКА, 4. ЈУЛА /СРНА/ - Социјалистичка партија Српске /СПС/ ће на предстојећим локалним изборима имати одборничке листе у 43 локалне заједнице у Републици Српској и три у Федерацији БиХ /ФБиХ/, рекао је предсједник странке Горан Селак.

 

Након сједнице Главног одбора странке, Селак је истакао да ће СПС и на локалном нивоу сарађивати са коалицијом која чини власт у Републици Српској, а тамо гдје то не буде могуће наступиће самостално.

"Нећемо потписивати споразуме са партијама које чине опозицију на нивоу Републике Српске", рекао је Селак новинарима у Бањалуци.

Селак је нагласио да је данас на сједници именован Главни изборни штаб СПС-а за локалне изборе, те донесено неколико битних закључака.

"Главни одбор је подржао иницијативу предсједника Републике Српске у вези са доношењем новог устава Српске. Сматрамо да је Републици Српској потребан нови устав, који ће бити у складу са Дејтонским мировним споразумом и анексима тог споразума", истакао је Селак.

СПС је позвала све политичке организације и потенцијалне независне кандидате у општини Сребреница да се договоре о заједничком кандидату за начелника општине из реда Срба.

"Позивамо и све политичке организације које имају политички утицај у Мостару, а долазе из Републике Српске, као и удружења грађана, да предложе заједничку листу за изборе у овом граду", додао је Селак.