ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона04/07/2020

РАЈЧЕВИЋ ПОЗВАО СТУДЕНТЕ У ДОМОВИМА НА МАКСИМАЛАН ОПРЕЗ

 

БАЊАЛУКА, 4. ЈУЛА /СРНА/ - Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић позвао је све студенте смјештене у домовима широм Српске да буду максимално опрезни и строго се придржавају препорука Института за јавно здравство у вези са вирусом корона.

 

Поводом погоршања епидемиолошке ситуације у Српској, Рајчевић је студентима поручио да друштвене контакте сведу на минимум, да избјегавају јавна окупљања, обавезно носе заштитне маске и увијек држе дистанцу приликом извршавања обавеза на факултетима.

"Не смијемо допустите да се угрозе сви напори које смо до сада заједно уложили да обезбиједимо континуитет ове академске године", навео је Рајчевић у саопштењу.

Он је обавезао све директоре и особље студентских центара и домова на строго спровођење кућног реда и свих мјера на спречавању појаве вируса корона у установама студентског стандарда.

"Министарство ће у сарадњи са инспекцијским органима контролисати степен извршења ових обавеза и по евентуално утврђеним неправилностима предузимати законом утврђене мјере", поручио је Рајчевић.

Вирус корона је у посљедња 24 часа потврђен код још 103 особе у Републици Српској.