ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона05/07/2020

НОВОЗАРАЖЕНО 39 ОСОБА, ТРИ ПРЕМИНУЛЕ

 

БАЊАЛУКА, 5. ЈУЛА /СРНА/ - У посљедња 24 часа у Републици Српској вирус корона потврђен је код 39 особа, а тестирано је 297 лабораторијских узорака.

 

Од укупног броја новозаражених 37 особа је из Републике Српске, док су двије са пребивалиштем у Републици Српској, а тестиране су и присуство вируса корона доказано је у Федерацији БиХ, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.

Ријеч је о 21 мушкој и 18 женских особа, од којих је пет млађе, 24 средње и 10 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 11 особа је из Бањалуке, по пет из Бијељине и Tеслића, три из Козарске Дубице, по двије из Љубиња, Добоја и Приједора и по једна из Лакташа, Сокоца, Рогатице, Источног Новог Сарајева, Источног Дрвара, Власенице, Фоче, Невесиња и Костајнице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона, а ријеч је о мушкарцу средње животне доби из Угљевика, те мушкарцу и жени старије животне доби из Бањалуке и Козарске Дубице.

До сада је у Републици Српској потврђено 2.593 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 129 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.372 особа, а тестирано је укупно 38.848 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 116, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 35, а у општим болницама 81.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2.182 особа, а надзор је завршен код 38.159 особа.