ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона05/07/2020

НОВИХ ПЕТ СЛУЧАЈЕВА, ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ ИЗ УГЉЕВИКА

 

БИЈЕЉИНА, 5. ЈУЛА /СРНА/ - У бијељинској болници преминуо је пацијент средње животне доби из Угљевика који је био позитиван на вирус корона, саопштено је из ове здравствене установе.

 

Пацијент је имао обострану упалу плућа, дијабетес и улкус.

На подручју Бијељине у протекла 24 часа потврђено је пет нових случајева позитивних на вирус корона, а од почетка пандемије до 4. јула у Бијељини је било 85 обољелих.

У болничком карантину, од претходно 11 особа позитивних на вирус корона, дошло је до компликација код пацијента средње животне доби из Угљевика који је преминуо.

У саопштењу је наведено да је синоћ у болнички карантин примљена и женска особа са средње тешком клиничком сликом и под терапијом је, као и осталих 10 особа у болничком карантину.

Од почетка пандемије до данас на ковид-19 било је позитивно 14 здравствених радника Болнице "Свети Врачеви" у Бијељини.

"Двоје је излијечено и вратили су се редовним радним обавезама, а претходних неколико дана позитиван резултат на вирус корона потврђен је код 12 здравствених радника и у кућној су изолацији", наведено је у саопштењу.

Остале особе са подручја Бијељине, које су позитивне на вирус корона и које се налазе у кућној изолацији, у надлежности су Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бијељина.

У Бијељини су на вирус корона до сада тестиране 1. 552 особе.

Из Болнице "Свети Врачеви" оцјењују да епидемиолошка ситуација на подручју Бијељине није повољна и истичу да је неопходан максималан опрез и поштовање препоручених мјера личне заштите.