ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво05/07/2020

ДОДИК: ПЕКИЋ БИО ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ КОШАРКАША НАШЕ ГЕНАРАЦИЈЕ НА ОВОМ ПРОСTОРУ

 

КОЗАРСКА ДУБИЦА, 5. ЈУЛА /СРНА/ - Кошаркашки, пријатељи и клупске колеге обиљежили су данас годишњицу смрти Драге Пекића Шиље, истакнутог спортисте, спортског радника и дугогодишњег предсједника Кошаркашког клуба "Уна" из Козарске Дубице, а првом меморијалном турниру присуствовао је и српски члан Предсједиштва БиХ Милорад Додик.

 

Додик је рекао да је Пекић био један од најбољих играча овдје и у региону тога времена.

"Он је недавно умро и његове и моје колеге из Дубице, који су играли у тим тимовима, одлучили су да на овај начин задрже сјећање на Пекића. Одазвао сам се њиховом позиву, поштујући његову кошаркашку величину у условима који су тада били. Пекић је био један од најбољих играча наше генерације на овом простору", рекао је Додик новинарима.

Први меморијални турнир "Драго Пекић Шиљо" отворио је начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић.

Због пандемије вируса корона, умјесто планираног турнира меморијала, у спортској дворани у Козарској Дубици одиграна је само једна пријатељска утакмица.

У сјећање на преминулог колегу утакмицу су играли кошаркаши "Уне" заједно са кошаркашима "Игокее" из Александровца, бањалучког "Борца", "Слободе" из Новог Града, "Приједора" из Приједора и "Борца" из Дрвара.

Постхумно је Драги Пекићу Шиљи додијељена Плакета за дугогодишњи допринос развоју кошарке у Републици Српској, коју је његовим синовима Драгану и Борни, уручио предсједник Кошаркашког Савеза Републике Српске Борис Спасојевић.

Дугогодишњи кошаркаш "Уне" Драган Јаћимовић уручио је у име клуба, српском члану Предсједиштва БиХ Милораду Додику урамљени дрес КК "Уна" са бројем 1, за подршку развоју кошарске у Козарској Дубици.

Овај спортски догађај организован је уз све препоручене мјере заштите од вируса корона, а пријатељска утакмица одгиграна је без публике.