ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија07/07/2020

СКУП О ОДРЖИВОСТИ ПОСЛОВАЊА, УЧЕСТВУЈУ ВИШКОВИЋ И РАЈЧЕВИЋ

 

ЈАХОРИНА, 7. ЈУЛА /СРНА/ - На Јахорини ће данас бити одржан округли сто о теми "Како одржати пословање у отежаним условима изазваним корона вирусом", најављено је из Уније удружења послодаваца Републике Српске.

 

Из Уније наводе да је агендом предвиђено да послодавци из Сарајевско-романијске и херцеговачке регије и чланови Владе Републике Српске кроз дијалог препознају проблеме и изазове пословања у условима инфекције ковид-19 и дефинишу потенцијалне мјере за стабилизацију пословања и привредног система.

Ова активност реализује се уз подршку пројекта "Јачање капацитета владиних институција за укључивање организација цивилног друштва у процесе доношења одлука у БиХ" који подржава ЕУ у БиХ.

На скупу ће учествовати предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковића и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић.

У саопштењу Уније удружења послодаваца наводи се да је предвиђено и учешће министра привреде и предузетништва Вјекослава Петричевића и министра финансија Зоре Видовић.

Округли сто биће одржан у хотелу "Термаг" на Јахорини у 17.00 часова. Изјаве за новинаре предвиђене су у 16.45 часова.