ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија07/07/2020

СТИМУЛИСАТИ КРЕИРАЊЕ НОВИХ РАДНИХ МЈЕСТА У ПОСТОЈЕЋИМ УСЛОВИМА

 

ЈАХОРИНА, 7. ЈУЛА /СРНА/ - Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић рекао је Срни да је Влади Републике Српске циљ да очува свако радно мјесто и стимулише креирање нових радних мјеста у постојећим условима који се односе на епидемиолошку ситуацију.

 

Рајчевић је указао да неће бити лако, да није лако свуда у свијету, али да се може доћи до рјешења у директној сарадњи са привредом.

"Мислим да идемо у добром правцу и након серије састанака изаћи ћемо са новим мјерама", истакао је Рајчевић, који је данас на Јахорини учествовао на округом столу о теми "Како одржати пословање у отежаним условима изазваним корона вирусом?".

Рајчевић је захвалио Унији удружења послодаваца Републике Српске за организацију округлог стола, напомињући да је то била заједничка идеја Владе, Уније и кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Према његовим ријечима, све те три адресе сматрају да је окупљање прави начин за рјешавање одређених проблем у привреди у вези са пандемијом вируса корона.

Рајчевић је додао да је округли сто организован за Сарајевско-романијску и херцеговачку регију и да је у плану још оваквих састанака по другим регијама у Републици Српској јер се у оваквом формату може доћи до заједничких рјешења.

Округли сто о теми "Како одржати пословање у отежаним условима изазваним корона вирусом?" отворио је данас српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Гости округлог стола су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар финансија Зора Видовић, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Срђан Рајчевић, као и представници локалних заједница и привредници из овог дијела Републике Српске.