ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет07/07/2020

ОТКРИВЕН ИМПРОВИЗОВАНИ ЗАТВОР И "СОБА ЗА МУЧЕЊЕ"

 

ХАГ, 7. ЈУЛА /СРНА/ - Холандска полиција ухапсила је шест особа након што је откривено да је шест теретних контејнера преуређено у импровизовани затвор и звучно изоловану "собу за мучење" са зубарском столицом, алатом попут кљешта, скалпела и лисица, рекао је данас полицијски званичник Анди Краг.

 

Власти наводе да је полиција извршила рацију непосредно прије употребе собе за мучење, а потенцијалне жртве на вријеме су упозорене.

Полиција је открила контејнере прошлог мјесеца у склопу истраге покренуте на основу података добијених са шифрованих телефонских порука које су користили криминалци а недавно их је дешифровала француска полиција.

Полиција је у Великој Британији и Холандији већ привела више стотина осумњичених на основу дешифровања скривених порука.

Холандска полиција истиче да су истраге под кодним називом "26Лемон" засноване на више милиона порука са телефона "Енкрочат" што је довело до хапшења више од 100 осумњичених и пљенидбе више од осам тона кокаина, те 1.200 килограма кристал-мета али и откривања 19 лабораторија за синтетичке дроге.

Суд у Амстердаму одредио је да ће шест осумњичених у притвору остати 90 дана док траје истрага.

"Ово је одличан резултат истраге `26Лемон. Вјерујте ми, усљедиће још резултата", додао је Краг.