ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика07/07/2020

ВУЈИЧИЋ: ОЧЕКУЈЕМО УБЈЕДЉИВУ ПОБЈЕДУ ШЕШЛИЈЕ ЗА НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ

 

ИСТОЧНА ИЛИЏА, 7. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Општинског одбора СНСД-а Источна Илиџа Мирослав Вујичић изјавио је да та странка заједно са коалиционим партнерима очекује убједљиву побједу њиховог кандидата Небојше Шешлије за начелника ове општине на предстојећим локалним изборима.

 

Вујичић је истакао да коалициони капацитет свих партија /ДНС, Уједињена Српска, СП, Социјалистичка партија Српске, НДП, Демос/ окупљених око Небојше Шешлије јесте више од 6.500 гласова.

"Изашли смо са јасном визијом и програмом развоја Источне Илиџе и са човјеком који има капацитет и снагу да изнесе побједу у Источној Илиџи и што је најважније, у четворогодишњем мандатном периоду да направи значајне промјене у овој локалној заједници", рекао је Вујичић.

Он је напоменуо да је циљ да Источна Илиџа постане лидер у Источном Сарајеву, а не да као сада буде на зачељу, када су у питању општине из састава тог града.

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Источна Илиџа Биљана Ристић истакла је да су препознали причу да са овом коалицијом могу да направе просперитетнију и бољу будућност за младе на подручју ове општине, додајући да не жели да њена дјеца иду са простора ове општине, а Небојша Шешлија је добар кандидат и чланови ДНС-а ће му пружити подршку.

Предсједник Општинског одбора Демоса Источна Илиџа Дарко Љубоје истакао је да заједнички кандидат за начелника има њихову подршку, додајући да је дошло вријеме за промјене и да се у сарадњи са институцијама Владе Републике Српске направи бољи амбијент за све грађане те општине.

"Кандидат је квалитетан, већ дуго је у политичком животу и има доста радног искуства, тако да се надамо побједи и бољим данима за општину Источна Илиџа", истакао је Љубоје.

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Источна Илиџа Зоран Трапара напоменуо је да Шешлија као директор Болнице "Србија" успјешно води ову здравствену установу, и који ће у будућности имати визију да од ове локалне заједнице направи једну од најразвијенијих општина на овој регији.

Данко Васиљевић је истакао да ће Општински одбор Социјалистичке партије Српске Источна Илиџа, његови чланови и симпатизери у великом броју подржати Шешлију, јер су свјесни да је он право рјешење за општину Источна Илиџа, јер има довљоно људских и професионалних капацитета да успјешно води ову локалну заједницу сљедеће четири године на добробит свих грађана.

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Слободан Пајић сматра да је потписивање коалиционог споразума само наставак добре сарадње са СНСД-ом, а Небојша Шешлија је најбољи избор СНСД-а у овој општини за начелника.

"Ми социјалисти и Петар Ђокић подржавамо избор СНСД-а и мислим да ћемо још дуго година трајати у коалицији и ријешавати заједничке проблеме", истакао је Пајић.

Свечаности потписивања коалиционог споразума о подршци заједичком кандидату за начелника општине Источна Илиџа на локалним изборима присуствовали су лидери СНСД-а Милорад Додик, ДНС-а Ненад Нешић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, те високи функционери СНСД-а Радован Вишковић, Зора Видовић, Сташа Кошарац, као и начелници општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и Пала Бошко Југовић.