ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/07/2020

ПОЛИТИЧКА ЗЛОУПОТРЕБА ЕПИДЕМИЈЕ ЈЕ КОЦКАЊЕ СА ЗДРАВЉЕМ

 

БЕОГРАД, 8. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић осудила је упад у парламент и оцијенила да је намјера инспиратора тог догађаја да изазову хаос и нереде.

 

"Слике дивљаштва које смо видели у Београду, као и блокирање кола хитне помоћи када се многи наши грађани боре са ковидом-19 су недопустиве и ни на који начин не могу да допринесу очувању јавног здравља грађана", навела је Гојковићева.

Она је додала да, као неко ко је оболио од ковида-19, зна колико је то тешка болест, наводи се у саопштењу.

"Док они руше Београд, лекари и медицинске сестре боре се за животе људи, улажући последњи атом снаге и ризикујући чак и свој живот. Овај хулигански и безобзирни чин ни ја, као ни огромна већина грађана, не препознајемо као нешто је у интересу Србије", истакла је Гојковићева.

Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић најоштрије је осудила насилни покушај упада у Скупштину и позвала све грађане Београда и Србије да се придржавају и да поштују мјере које је Кризни штаб донио с циљем сузбијања епидемије корона вируса, јер ће само на тај начин сачувати и себе и друге.

Сваки покушај политичке злоупотребе ситуације са епидемојом, истакла је Михајловићева, неће бити ништа друго него коцкање са здрављем грађана.