ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија08/07/2020

ЗА НОВЕ ЈАВНЕ ПРОЈЕКТЕ 12 МИЛИОНА КМ

 

БАЊАЛУКА, 8. ЈУЛА /СРНА/ - Обвезнице града Бањалуке у вриједности од 12 милиона КМ намијењене за финансирање великих јавних пројеката успјешно су пласиране путем Бањалучке берзе, саопштено је из Градске управе.

 

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић изјавио је да је, упркос потешкоћама изазваним пандемијом вируса корона, потражња за градским обвезницама била 50 одсто већа од понуђене количине, односно, износила је око 20 милиона КМ.

Амиџић је рекао да овакаво интересовање јасно указује да, без обзира на актуелну кризу, инвеститори имају велико повјерење у градске финансије.

Из Градске управе наводе да ће овим новцем, између осталог, бити финансирана изградња и опремање вртића, спортских дворана и спортских терена на више локација у граду, друштвеног дома, новог моста у Српским топлицама, те више саобраћајница.

Он је нагласио да градска администрација и у условима пандемије вируса корона наставља са реализацијом планираних пројеката, с циљем повећања квалитета живота суграђана, али и подстицања привредне активности.

"Опредјељење Града је да се, упркос актуелној кризи, сви планирани пројекти реализују у складу са усвојеним програмима и планираном динамиком", рекао је Амиџић.