ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/07/2020

ПРИМЉЕНИ ЗАКЉУЧЦИ ОПШТИНСКОГ ВИЈЕЋА ДРВАР О ОДЛАГАЊУ ОТПАДА

 

САРАЈЕВО, 8. ЈУЛА /СРНА/ - Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ примила је закључке са ванредне сједнице Општинског вијећа Дрвар у којима се тражи да се, између осталих, ова полицијска агенција укључи у истрагу у вези са допремањем текстилног отпада у Дрвар, рекао је Срни портпарол Сипе Лука Миладиновић.

 

"Наведени закључци упућени су на више адреса, између осталог и у Тужилаштво БиХ, Федералну управу полиције и остале органе", изјавио је Миладиновић.

Око 300 тона текстилног отпада из Италије истоварено је у кругу некадашње фирме "Грмеч".

Општинско вијеће Дрвара прије два дана донијело је закључке о хитном измјештању отпада довезеног из Италије у ову локалну заједницу, као и о томе да се Сипа укључи у истрагу о цјелокупном процесу у вези са допремањем отпада.

Један од закључака ванредне сједнице Општинског вијећа јесте да начелник општине Душица Рунић пошаље ургенцију надлежном федералном Министарству животне средине и туризма, те да буде дозвољено узорковање отпада и да се укључи најмање још једна овлаштена институција за анализу узорака.

Предсједник Општинског вијећа Милан Кунић рекао је Срни да је на тој сједници донесен и закључак да Општинско вијеће подржава иницијативу неформалне групе грађана да се прикључи грађанским протестима, док отпад не буде одвезен из Дрвара.