ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика08/07/2020

ВУЧИЋ: НИЈЕ САМО ЕУ ПОТРЕБНА ЗЕМЉАМА РЕГИОНА ВЕЋ И ОНЕ ЊОЈ

 

БЕОГРАД, 8. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на онлајн самиту "Европа без цензуре" са премијерима Словеније и Мађарске Јанезом Јаншом и Виктором Орбаном да није само ЕУ потребна земљама региона, већ и оне њој.

 

"Европа мора да разуме шта се догодило после Брегзита и да није само земљама региона потребна ЕУ, већ су и оне потребне Унији. Мислим да Европа има већу могућност да постане најбоље место у свету", констатовао је Вучић.

Он је указао да САД постају све веће, Кина економски има све бољу позицију, док Њемачка расте и економски и политички.

Вучић је поручио да ће Србија наставити свој европски пут, али и сарадњу са сусједима и пријатељима, преносе београдски медији.

"Борићемо се за наш независни приступ", рекао је он.

У осврту на епидемију вируса корона, Вучић је нагласио да се вирус не може побиједити без вакцине или лијека, али да постоји много ствари које се могу и морају заједнички урадити на сузбијању посљедица настале кризе.

"Најважније питање сада је шта можемо да учинимо како бисмо преживели и задржали наду грађана у будућност у сопственој земљи", нагласио је Вучић.

Он је истакао да је прије седам дана размишљао да, због лоше епидемиолошке ситуације у земљи, поново донесе одлуку о "затварању", али да у том случају Србија не би економски имала шансе да преживи.

"У таквој ситуацији у Европи сарадња је потребнија него икада. Не тражимо нове кредите, велики новац, већ нам је потребно да ставимо под контролу све друге претње са којима би се могли суочити", поручио је Вучић.