ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво08/07/2020

СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА ОМЛАДИНЦЕ ФК "НАПРИЈЕД"

 

БАЊАЛУКА, 8. ЈУЛА /СРНА/ - Представници руководства Градског одбора ДНС-а Бањалука и градске Организације младих те странке данас су уручили спортску опрему за потребе полазника омладинске школе бањалучког Фудбалског клуба "Напријед", а ријеч је о 70 дресова и шорцева.

 

Из градског одбора ДНС-а саопштено је да је тренер млађих категорија ФК "Напријед" Стевица Вујановић захвалио за донацију и навео да школа фудбала овог спортског колектива окупља све више малишана.

"Ова донација додатно ће унаприједити услове у којима тренирамо. Уз помоћ пријатеља клуба уређујемо и терен и припремамо се за нова такмичења", рекао је Вујановић.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Бањалука Боривој Обрадовић рекао је да већ неко вријеме помажу малим спортским колективима који опстају захваљујући ентузијазму појединаца.

"Разговарали смо са људима који воде млађе категорије 'Наприједа' и потрудили се да овом донацијом наградимо њихов ентузијазам, те обезбиједимо боље услове за младе фудбалере. Надам се да ћемо овим потезом привољети још више младих да се окрену спортском животу и тренинзима", рекао је Обрадовић.

Он је додао да је Градски одбор ДНС-а у протеклом периоду новчано и у спортској опреми помогао и стонотенисерском клубу особа са инвалидитетом "Врбас".

Предсједник Организације младих бањалучког ДНС-а Бојан Пећанац рекао је да та организација у свом раду, између осталог, настоји да промовише здрав живот и физичке активности, трудећи се да чини позитивне ствари за локалну заједницу.

"Надамо се да ће ова донација фудбалском клубу 'Напријед' помоћи у раду. Наставићемо да и у будућности помажемо овакве и сличне пројекте", истакао је Пећанац.

Фудбалски клуб "Напријед", чије је сједиште у бањалучком насељу Обилићево, изњедрио је бројне фудбалске асове, а данас се такмичи у нижим фудбалским ранговима Српске.

Основан је 1951. године као трећи градски клуб послије "Борца" и БСК-а.