ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија09/07/2020

ПАНИЋ: ТОКОМ ПЕТ ГОДИНА МОДЕРНИЗОВАНО 65 КИЛОМЕТАРА ПУТА

 

СТАНАРИ, 9. JУЛA /СРНА/ - Начелник општина Станари Душан Панић обишао је данас радове на асфалтирању локалне саобраћајнице у Цвртковцима, дужине један километар, која повезује 11 заселака, а за чије уређење је из општинског буџета обезбијеђен 90.000 КМ.

 

Панић је рекао новинарима да се у Цвртковцима врши модернизација саобраћајнице на пет путних праваца и најавио наставак модернизације путне комуникације у другим засеоцима.

Он је подсјетио да је у протеклих пет година локална власт модернизовала укупно 65 километара путне комуникације, а ове године десет.

Панић је навео да су у поодмаклој фази припремни радови на реконструкцији дионице регионалног пута Тедин Хан-Криж, поддионица Зеленковићи-Доњи Витковци у дужини 8,2 километра, који ће финансирати предузеће "Путеви Републике Српске" и општина Станари.

Посланик из Станара у Народној скупштини Републике Српске Горан Јеринић најавио је да ће за двије до три године бити модернизовани сви локални путеви на подручју ове локалне заједнице.

"Општина Станари је перспективна, са стабилним буџетом и инвестирамо у ове пројекте да би суграђани имали боље услове за живот", рекао је Јеринић.

Предсједник Мјесне заједнице Цвртковци Недо Мишурић рекао је да је у току асфалтирање путних праваца у 11 заселака, од којих су неки већ завршени.

Он је задовољан што је из локалне управе најављено да ће се у наредном периоду радити и на санирању локалних одрона, те наставку изградње локалне расвјете.