ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/07/2020

ОДБАЧЕНИ НАВОДИ О "РУСКОМ ТРАГУ" У НЕРЕДИМА

 

БЕОГРАД, 9. ЈУЛА /СРНА/ - Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко одбацио је данас наводе о "руском трагу" у организацији нереда у Србији.

 

"Иако истицање апсурдних, неоснованих оптужби на рачун Русије није ријеткост код Центра за евроатлантске студије /ЦЕАС/, зачуђује то колико изопачена може да буде перцепција реалности код `стручњака` који су пронашли `руски траг` у организацији нереда у Србији", написао је Боцан-Харченко на "Твитеру".

Према његовим ријечима, веома је жалосно када организација која претендује на улогу "центра за студије" наступа као подстрекач пропаганде "руске пријетње" и ширења примитивних русофобских клишеа, одбацивши све стандарде професионализма и објективности.

Он је додао да је "поготово тужно да су измишљотине лакомислено подржане од низа медија".

У Београду и другим градовима у Србији у претходне двије вечери одржани су протести у којима је повријеђено више десетина грађана и полицајаца, због раније најаве увођења полицијског часа у вези са епидемијом вируса корона.

Поједине невладине организације, укључујући ЦЕАС, су у јавности изашлe са ставом да се у нередима препознаје "руски рукопис".


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: