ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона09/07/2020

ЗАРАЖЕНО ЈОШ 18 ОСОБА

 

ЗВОРНИК, 9. ЈУЛА /СРНА/ - На подручју града Зворника вирусом корона заражено је још 18 особа, подаци су Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Зворник.

 

Од 8. јуна до данас укупно је тестирано 1.020 лица, позитивних је било 130 од којих је 61 лице имало два узастопна негативна теста и они су у кућној изолацији.

Активно је 69 случајева, а за 34 лица се очукују резултати.

У кућној изолацији налазе се 322 особе, а ова мјера истекла је за 414 лица.

У протекла 24 часа, према подацима Института за јавно здравство Републике Српске, преминуло је једно лице са подручја Зворника код кога је потврђено присуство вируса корона.

Ријеч је о мушкарцу средње доби из Каменице који је преминуо у Универзитетском клиничком центру Тузла и који је имао више коморбидитета.

У изолованом ковид одјељењу зворничке Опште болници смјештено је седам пацијената, од који је пет из Зворника и по један из Шековића и Власенице, и сви су стабилног клиничког стања и без повишене тјелесне температуре.

Градски штаб за ванредне ситуације апелује да грађани избјегавају веће скупове, држе физичку дистанцу од два метра, носе маске у затвореном простору и редовно одржавају личну хигијену.