ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија10/07/2020

ОДВИЈАЊЕ САОБРАЋАЈА У СКЛАДУ СА ЕПИДЕМИОЛОШКОМ СИТУАЦИЈОМ

 

БАЊАЛУКА, 10. ЈУЛА /СРНА/ - Са Аеродрома Бањалука тренутно саобраћа редовна линија Београд-Бањалука-Београд авио-компаније "Ер Србија", а из предузећа "Аеродроми Републике Српске" рекли су Срни да ће предузети све активности на даљем успостављању нормалног одвијања саобраћаја у складу са развојем епидемиолошке ситуације и препорукама надлежних институција.

 

Линија Београд-Бањалука-Београд саобраћа три пута седмично - сриједом, петком и недјељом, а "Eр Србија" најављује од 28. јула и четврту линију - уторком.

"Надамо се и скором наставку саобраћаја авио-компаније `Рајанер` која је у току 2019. године обавила укупно 784 лета и превезла 122.520 путника", навели су из предузећа "Аеродроми Републике Српске".

Са бањалучког Аеродрома организовани су и чартер летови за Анталију агенције "Контики травел" из Београда.

Из предузећа "Аеродроми Републике Српске" наглашавају да се придржавају свих захтјева надлежних институција с циљем спријечавања ширења заразе вирусом корона, те подсјећају да су насталу ситуацију искористили за завршетак радова на проширењу аеродромске зграде и на изградњи "карго" објекта да би се повећао промет роба.